Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

25. 08. 2013. 20:37 >> 20:48

REKONSTRUKCIJA

Srbija:SNS predložio kandidate za ministre

Lazar Krstić, Nebojša Rodić i Igor Mirović kandidati su za ministre finansija, odbrane i regionalnog razvoja. Kandidati za ministre privrede i poljoprivrede biće poznati sjutra. Resore kulture i sporta SNS će prepustiti drugim strankama.

 

 

Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je da je na Glavnom odboru dobio saglasnost svojih stranačkih kolega da funkcije ministara obavljaju stručnjaci, a ne članovi partija.  

Lider SNS-a je rekao da nije predložio kandidate za ministre kulture i informisanja i omladine i sporta, jer će to, kako je rekao, biti predmet razmatranja drugih stranaka.

Kako je rekao, slijedi smjena državnih sekretara i pomoćnika ministara koji nijesu dobro radili svoj posao.

SPS još bez imena novih članova Vlade

 

 

 

Predsjedništvo SPS-a na današnjoj sjednici nije raspravljalo o personalnim rješenjima u rekonstruisanoj Vladi, kaže lider socijalista Ivica Dačić. Imena kandidata za ministre biće poznata u srijedu ili četvrtak. Dačić potvrdio da je Ivan Tasovac jedan od kandidata za ministra kulture i informisanja.

Rekonstruisana Vlada Srbije imaće 18 ministarstava, a resori privrede i finansija biće razdvojeni. Sjednica Skupštine Srbije na kojoj će biti razmatran Prijedlog izmjene Zakona o ministarstvima zakazana za sjutra u 11 časova.

Na sjednici Vlade Srbije usvojen je Predlog izmjene Zakona o ministarstvima, prema kojem će nova Vlada imati 18 ministarstava, a resori privrede i finansija biće razdvojeni.

Dinkić pored Vučića

Mlađan Dinkić na prijedlog Aleksandra Vučića ostaje da radi u Vladi Srbije kao zamjenik predsjednika Komiteta Vlade za saradnju sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Dinkića je na tu funkciju na današnjoj sjednici Vlade predložio prvi potpredsjednik Aleksandar Vučić, koji će biti predsjednik Komiteta, potvrđeno je za B92.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније