Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

26. 08. 2013. 08:22 >> 08:25
3

U 750 KVADRATA

Jovanka živjela sama u zapuštenoj vili

Jovanka Broz, udovica pokojnog predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita, nakon što je decenijama obilazila svijet, i viđala se sa najmoćnijim ljudima planete, posljednjih godina ostala je sama u zapuštenoj vili na Dedinju, o kojoj nije mogla da se brine.

Jovanka Broz (89) sama se brinula o sebi, a kuću od 750 kvadrata, koju joj je dodijelila država, nije bila u stanju da održava. Decenijama kasnije, pišu beogradski mediji, objekat na Dedinju pretvorio se u ruinu. Trošni zidovi, neupotrebljivi djelovi u kući.

"Samo jedan ćošak ne prokišnjava", našalila se Jovanka 2009. kada su joj Ivica Dačić i Rasim Ljajić uručili pasoš i lična dokumenta.

Tada je, sa pasošem u ruci kroz šalu rekla: "Sada mogu da putujem".

Ni taj apsurdan i težak trenutak nije joj pokvario raspoloženje i vedar duh...Kuća u kojoj stanuje trebala je da održava Uprava za zajedničke poslove državnih organa.

Očigledno, to je bilo samo slovo na papiru. Jovanka je bila prepuštena sama sebi. Ipak, nije se nikada žalila. Rekla je da "u državi gori i da neće da staje na muke".

Srećna što narod brine za nju

Beogradski "Blic" prenio je da je Jovanka rekla kako osjeća veliko zadovoljstvo što je toliko ljudi podržava i interesuje se za njeno stanje.

Direktor Urgentnog centra Zlatibor Lončar rekao je da ljekari pretpostavljaju da Jovanka ima tumor kože koji je potekao sa jednog mladeža na leđima.

"A onda se, zbog neliječenja, proširio. Dodatne analize pokazaće kakvo je pravo stanje. U svakom slučaju, njeno zdravlje je veoma zapušteno, vjerovatno je da je već duži period teško bolesna", kazao je Lončar.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније