Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ RTS, objavila B.B. ]

03. 03. 2019. 15:16 >> 14:44
3

TAJANI OCIJENIO

Situacija u Albaniji opasna za stabilnost regiona

Predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani izjavio je da je aktuelna situacija u Albaniji veoma opasna za stabilnost regiona, ocijenivši istovremeno da je između tamošnje opozicije i vlade u toku – "građanski rat".

Antonio Tajani je tokom posjete SAD, gdje se sastao sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom, rekao da su veoma fokusirani na Balkan pošto, kako kaže, stabilnost Balkana znači i stabilnost za Evropu.

Tom prilikom je rekao da je bilo riječi i o situaciji u Albaniji za koju je napomenuo da je veoma teška zato što je u toku "građanski rat između opozicije i vlade".

Tajani je govorio i o investicijama na Balkanu, rekavši da se mora pažljivo paziti odakle one dolaze, prenosi Top čenel.

"Nijesu to samo evropske, već i ruske, arapske i turske investicije. Ovo je teška igra", rekao je Tajani, dodavši da Evropa mora da bude veoma aktivna.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније