Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

26. 08. 2013. 10:19   >>  10:20 2

AKO ŽELI

Joška Broz: Jovanki je mjesto pored Tita

S obzirom na loše zdravstveno stanje, ali i godine Jovanke Broz, kao i na to što ljekari još ne žele bilo šta da prognoziraju, pokrenula se lavina spekulacija o tome gdje bi Titova udovica, kada za to dođe vrijeme, mogla da bude sahranjena.

Mnogi, među kojima je i Titov unuk Joška Broz, smatraju da Brozovoj udovici, ukoliko to želi, treba omogućiti da bude sahranjena u Kući cvijeća, pored Tita.

Joška Broz kazao je beogradskom listu “Alo!” da decenijama nije u kontaktu sa Jovankom Broz, i istakao da nema ništa protiv da, ako ona to želi, bude sahranjena u Kući cvijeća, pored njegovog djeda.

"Mi nijesmo u kontaktu, pa ne znam ni da li ima testament, kao ni njenu želju gdje bi, kada za to dođe vrijeme, željela da bude sahranjena. Pretpostavljam da to znaju njene sestre, sa kojima je u stalnom kontaktu. Lično nemam ništa protiv toga da, ukoliko ona to hoće, bude sahranjena pored Tita. Moj otac i majka su bili razvedeni, pa smo ih zajedno sahranili, a ona je bila Titova zvanična supruga i to je i ostala", rekao je Joška Broz.

On sumnja da će to i biti moguće: „Kako vidim da idu ti trendovi i da žele i njega da isele, ne znam koliko je to moguće.”

Mira Tokanović, predsjednica Udruženja komunista Jugoslavije u Srbiji, kaže da ju je vijest da je Brozova udovica u lošem zdravstvenom stanju veoma rastužila i ističe da se prije svega nada njenom oporavku.

Međutim, dodaje da kada dođe vrijeme za to, Jovanka Broz treba da bude pored svog supruga.

"Znam i drugaricu Jovanku, a znala sam i druga Tita. Imam samo riječi hvale. Oni su bili najskladniji i najljepši par. Ona je njemu bila snaga i podrška u svakom smislu, a vodila je računa i o njegovoj bezbjednosti. Smatram da je veliki zločin to što su ih drugovi odvojili nekoliko godina prije Titove smrti. Teško mi je zbog svega što je preživjela i što joj se dogodilo. To nije zaslužila. Vidjeli smo se prije nekoliko godina nakratko, ali ni tada nije bila dobrog zdravlja. Ona je hrabra osoba i za sve što je uradila treba joj za života odati priznanje i poštovanje", kazala je ona.

Milutin Mrkonjić (SPS) na pitanje da li Jovanka Broz, kada za to dođe vrijeme, treba da bude sahranjena u Kući cvijeća, dao je jasan odgovor.

"Naravno! Drugarica Jovanka kao supruga Josipa Broza, koji je stvarao Jugoslaviju, zaslužuje da bude sahranjena u Kući cvijeća, pored njega", rekao je on.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније