Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Mina; Objavila: M.M ]

04. 03. 2019. 21:04 >> 20:34
1

RIKER SMATRA

Države da slijede primjer Skoplja i Atine

Države Zapadnog Balkana trebalo bi da rade na rješavanju susjedskih pitanja, slijedeći primjer Skoplja i Atine, kao i na jačanju vladavine prava, poručio je bivši američki ambasador u Makedoniji, Filip Riker.

 

Riker je učestvovao danas na konferenciji u Skoplju u inicijativi "Balkan 360", i poslao poruke za pomirenje i rješavanje susjedskih odnosa među zemljama zapadnog Balkana, prenosi Radio Slobodna Evropa.  

“Istorijski Ugovor iz Prespe otvara put članstvu u NATO”, rekao je Riker i dodao da je rješavanje 27-godišnjeg sukoba između Skoplja i Atine pokazalo šta se može učiniti uz naporan rad i lidere spremne na dijalog.

Riker je tokom konferencije pozvao Srbiju i Kosovo da uklone prepreke za nastavak međusobnog dijaloga.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније