Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

08. 03. 2019. 21:37   >>  21:03 13

JEREMIĆ PORUČIO

"Sve je farsa, Vučić na korak od priznanja Kosova"

Predsjednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da su najave o sukobima na Kosovu "neodgovorna, besprizorna i režirana farsa" i da ništa nije dalje od stvarnosti od tvrdnje da su pregovori propali, a da je istina da su Beograd i Priština na korak od dogovora po kojem bi se Srbija trajno i nepovratno odrekla Kosova.

 

"Rezolucija takozvane skupštine u Prištini ima za zadatak samo da pojača dramu, kako bi se stekao utisak neke pobjede poslije dogovorene podjele Kosova po kojoj bi više od 90 odsto teritorije pripalo Albancima, a ostatak Srbiji, s tim da i djelovi opština Preševo, Bujanovac i Medveđa takođe postanu dio tog novog Kosova", rekao je Jeremić na konferenciji za novinare u Čačku.

Jeremić je dodao da bi vlast u Srbiji potom prikazala pobjedu u kojoj je najveći dobitak izbjegavanje rata i sukoba.

"Apsolutno nema nikakve prijetnje ratom, osim od grupe kriminalaca i ratnih zločinaca na čijem su čelu Aleksandar Vučić, Hašim Tači i Ramuš Haradinaj. Ta kriminalna zločinačka banda je jedina koja ovog trenutka može da dovede do bilo kakve turbulencije na ovim prostorima, ali mislim da međunarodna zajednica to neće dozvoliti ni njima trojici koji u ovom trenutku vrlo blisko sarađuju", rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da je krajnje neodgovorno što se gradjani dovode u "stanje straha i konfuzije i ludila".

"Ne prijeti nam nikakva opasnost, osim od ova tri kriminalca", rekao je Jeremić.

Jeremić je istakao da na osnovu razgovora koje je imao u SAD sa američkim zvaničnicima, ali i na osnovu sastanaka sa drugim međunarodnim sagovornicima, "nema nikakve sumnje da je na stolu plan o takozvanom razgraničenju".

"Ostalo je još samo nekoliko mjeseci do roka koji je predsjednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić obećao da će ispuniti glavno obećanje koje ga je dovelo na vlast 2012. godine – formalno potpisivanje suverenosti Srbije nad teritorijom Kosova u međunarodno pravnom formalno obavezujućem smislu i omogućavanje Prištini da postane član UN", rekao je Jeremić.

Potpredsjednik Narodne stranke Siniša Kovačević rekao je da bi proteste koji se šire Srbijom trebalo oročiti do 9. maja, Dana pobjede nad fašizmom, i postaviti konkretne zahtjeve vlastima.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније