Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: R.P. ]

09. 03. 2019. 21:33   >>  22:10 25

DODIK OCIJENIO

Kosovsko pitanje neodvojivo od RS i BiH

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, izjavio je da se kosovsko pitanje nikako ne može odvojiti od pitanja Republike Srpske i BiH i ocijenio da je kosovska platforma za dijalog o normalizaciji odnosa Prištine i Beograda spisak lijepih želja jedne strane.

Dodik je agenciji Srna rekao da se u Republici Srpskoj pažljivo prati šta se dešava u odnosima Prištine i Beograda, ali i Prištine i Tirane, jer je Kosovo svesrpsko pitanje, a ne samo pitanje zvaničnog Beograda.

"Moraćemo vidjeti kako se međunarodna zajednica ophodi prema tom pitanju, koje se nikako ne može odvojiti od pitanja Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Zašto bi Kosovo bilo slučaj 'sui generis', kako zapadna međunarodna zajednica voli da kaže? Po čemu je to slučaj za sebe", kazao je Dodik.

On je upitao i kako je moguće da 500 kilometara od Republike Srpske važe neka druga međunarodna pravila, za iste ili slične društveno političke okolnosti.

"To su pitanja na koja će se morati odgovoriti. Ili je ćutanje međunarodne zajednice na kosovsku patformu signal i Republici Srpskoj da je dovoljno da jednostrano sastavi spisak lijepih želja i fakturiše ih u Sarajevo", naveo je Dodik.

On je rekao i da je Priština stavila tačku na pregovore s Beogradom, usvajanjem platforme za dijalog o sveobuhvatnom i obavezujućem sporazumu o normalizaciji odnosa Prištine i Beograda.

"Neće biti rješenja o pitanju južne srpske pokrajne sve dok u tom rješenju ne bude i Srbija sa svojim istorijskim, nacionalnim, političkim i svim drugim interesima. Kosovski Albanci su tim dokumentom, odnosno zahtjevima u tom dokumentu, stavili tačku na bilo kakve pregovore i dogovore", kazao je Dodik.

Пратите нас на

Коментари25

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније