Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

09. 03. 2019. 21:58   >>  22:10 3

"JEDAN OD 5 MILIONA"

Hiljade Beograđana blokiralo RTS

Ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu nešto poslije 18 časova počeo je četrnaesti protest "Jedan od pet miliona" protiv aktuelne vlasti, na kom se obratio publicista Vladimir Dimitrijević, poslije čega su okupljeni pošli u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama.

Dimitrijević je okupljenima na platou rekao da je Srbiji potrebna prije svega pravna država, jer je takvu ukinuo ovdašnji "Pinoče svojom bahatom i osinom valšću".

"Živimo u Vučićevoj džungli sa klovnom bez smisla za humor", rekao je Dimitrijević.

On je kazao da je od 9. marta pa nadalje učestvovao na svim protestima i da više niko nema pravo na greške.

"Tražimo ozbiljnost i odgovornost od onih koji su ponudili Sporazum sa narodom", rekao je Dimitrijević.

On je povodom godišnjice demonstracija održanih 9. marta 1991. godine rekao da se i tada kao i danas tražila sloboda medija.

Okupljeni su od platoa krenuli ka Terazijskoj česmi gdje im se obratio član Demokratske stranke i glumac Branislav Lečić.

Kao što je bilo i najavljeno na sat vremena blokiran je i RTS.

Tokom "Dnevnika slobodne Srbije" ispred zgrade RTS-a okupljenima se obratila Vesna Lakćević zaposlena u Kolubari, koja je zbog organizacije protesta u Lazarevcu premJeštena na niže plaćeno radno mjesto, a koja je u Beogradu poručila da se ne smije stati sa šetnjom.

"Ako to učinimo nema nam spasa", rekla je Lakićević.

Ona je navela da je došla na protest u Beograd da kaže da se ne boji lošijih od nje i kazala da više nijesu u pitanju radna mjesta već "naši životi".

"Muka nas je spojilla da mijenjamo sistem", rekla je ona.

Predsjednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović rekao je, obraćajući se sa kamiona, da je taj sindikat zabranio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, protivzakonito mu oduzevši reprezentativnost.

"Smeta im što smatramo da je policiji mjesto sa narodom, a da je mjesto lopovima u zatvoru, a ne u foteljama", rekao je Mijailović.

On je kazao da su policiji ruke vezane da im je zabranjeno da hapse kriminalce.

Mijailović je kazao da bi policajci mogli da podnesu desetine krivičnih prijava, ali "nemaju kome jer institucije više ne postoje".

Tokom "Dnevnika Slobodne Srbije" emitovane su vijesti da je predsjednik opštine Grocka Dragoljub Simonović pušten na slobodu protivno zahtjevu tužilaštva, a da predsjednik opštine Brus Milutin jeličić Jutka još nije podnio ostavku.

Velik broj okupljenih stoji na ulazu vrata RTS u Takovskoj a dio njih je na ulazu u Abardarevoj ulici.

"Neka nas vide koliko nas ima", poručili su organizatori.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније