Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

12. 03. 2019. 21:37 >> 21:05

SJEĆANJE NA ĐINĐIĆA

Nije im dozvoljeno da zapale svijeće ispred Vlade

Učesnicima memorijalne šetnje u znak sjećanja na premijera Srbije Zorana Đinđića nije dozvoljeno da uđu u dvorište zgrade Vlade i zapale svijeće na mjestu na kojem je ubijen, prije 16 godina.

"Došli smo da odamo počast prvom demokratski izabranom premijeru, ali oni ne žele da nas puste unutra da zapalimo svijeće i ostavimo cvijeće na mjestu gdje je bio pogođen", kazao je okupljenim građanima jedan od organizatora Miodrag Simović.

On je rekao da je Đinđić imao viziju društva koja se nije ostvarila i da je prošlo više od decenije od njegovog ubistva, a da se ništa nije promijenilo.

"Mi nedjeljama šetamo u pokušaju da nešto promijenimo, ali ovaj put ne smijemo stati, jer pitanje je da li ćemo imati i treću šansu da nešto promijenimo", kazao je Simović.

Građani su palili svijeće i ostavljali cvijeće ispred kapije dvorišta Vlade.

Na ogradi je ostavljna parola koju su učesnici šetnje nosili - "Ako danas se uspijemo, jedini razlog smo mi sami".

Emitovanje Đinđićevih citata je završeno porukom - "Srbija se nije predala, tek je počela da pobjeđuje".

Neposredno prije dolaska građana, predsjednik Udruženja kidnapovanih i ubijenih na Kosovu Simo Spasić držao je govor u kojem je naveo da su DS i DOS "oslobodili albanske terorite iz zatvora".

Obezbjeđenje je brzo stalo do njega i pomjerilo ga.

Prije 16. godina dok je ulazio u zgradu Vlade na sastanka, ubijen je Zoran Đinđić.

To je bilo vrijeme kada je vlada planirala konačni obračun sa organizovanim kriminalom.

Da je Đinđić bio svjestan opasnosti svjedoče njegove riječi nepsoredno pred ubistvo - "Ako neko misli da će zaustaviti sprovođenje zakona tako što će mene ukloniti grdno se vara, jer ja nijesam sistem".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније