Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ N1; Objavila: M.M ]

13. 03. 2019. 21:12   >>  20:52 9

TADIĆ REAGOVAO

Za vrijeme mog mandata Knežević nije finansirao DS

Bivši lider Demokratske stranke Srbije Boris Tadić odbacio je kao netačne navode odbjeglog biznismena, predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića da je od njega uzimao novac dok je bio na čelu DS-a, navodeći i da nije imao saznanja da je bilo ko iz stranke u tom periodu uzimao novac od Kneževića.

 

Reagujući na Kneževićev nastup na Radio-televiziji Srbije u kome je rekao da je "10-15 godina finansijski pomagao Demokratsku stranku u Srbiji, još prije vremena Zorana Đinđića i kasnije, za vreme Borisa Tadića", bivši lider demokrata je upitao Kneževića kome je iz DS-a davao novac na ruke i na koji strani račun je uplaćivao novac?

"Bitno je da Knežević precizira svoju optužbu, jer ovako ostavlja prostor za tumačenje da je meni lično davao novac ili da je u vrijeme mog mandata finansirao stranku uplaćivanjem novca na neke tajne račune. Ukoliko Knežević ipak upućuje ovu optužbu za krivično djelo na moj račun, onda ću ga tužiti za iznijetu notornu neistinu, budući da u vrijeme kada sam ja bio predsjednik DS-a Duško Knežević nije bio finansijer stranke, niti je stranka u to vrijeme imala tajne račune u inostranstvu", naveo je Tadić u pisanoj izjavi.

On je ocijenio da Knežević "lažima napada bivšu vlast u Srbiji", kako bi ona bila predstavljena kao korumpirana.

Dodao je da "niko normalan ne bi mogao povjerovati da bi Knežević dobijao udarni termin na RTS-u da to nije u nekom interesu  Aleksandra Vučića".

Podsjetimo Knežević, za kojim je Crna Gora raspisala međunarodnu potjernicu zbog sumnji na pranje novca, rekao je na Radio-televiziji Srbije da je "10-15 godina finansijski pomagao" Demokratsku stranku u Srbiji, ističući da je to "normalna pojava na Balkanu oko finansiranja političkih stranaka".

Na pitanje da li je to bilo transparentno, Knežević koji tvrdi da se nalazi u Velikoj Britaniji, rekao je da transparentno ne može da bude kod velikih političkih partija, posebno kod velikih iznosa, kao i da su u pitanju ili tajni računi u inostranstvu ili keš koji se nosi direktno liderima stranaka.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније