Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: I. P. ]

14. 03. 2019. 07:50   >>  07:16 3

IZMJENE ZAKONA

Srbija uvodi doživotnu kaznu zatvora

Srbija će uvesti doživotni zatvor sa mogućnošću uslovnog otpusta poslije 25 godina, rekao je za Politiku profesor Stanko Bejatović.

"Uslovni otpust biće mogućnost, a ne obaveza. To je međunarodni standard", dodao je profesor Bejatović, koji je i predsjednik Srpskog udruženja za krivičnopravnu teoriju i praksu i član radne grupe za izmjene Krivičnog zakonika.

Svaki osuđenik na doživotni zatvor moći će poslije 25 godina provedenih iza rešetaka da napiše molbu, a da li će biti i pušten na slobodu uz uslov da ne ponovi krivično djelo, o tome će odlučiti sud. 

Uvođenje doživotnog zatvora rezultat je potrebe za strožom kaznom kada je riječ o učiniocima najtežih krivičnih djela, a obično su to zločini koji potresaju javnost, kao što su ubistva djece. 

Bejatović smatra da izvjesnost otkrivanja i kažnjavanja više utiče na potencijalne buduće učinioce krivičnih djela nego visina propisane kazne. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније