Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Blic/Objavio: I. P. ]

17. 03. 2019. 08:40   >>  08:06 12

BUJOŠEVIĆ OCIJENIO

"Upadom na RTS protesti izgubili legitimitet"

Povodom upada lidera Dveri Boška Obradovića i grupe demostranata u zgradu RTS-a, sinoć se oglasio generalni direktor Javnog servisa Srbije Dragan Bujošević, koji je rekao da je zaposlenima bilo onemogućeno da rade svoj posao.

 

"Bili smo spriječeni od ljudi koji su nasilno upali na RTS i koji su hodnicima RTS-a prolazili sa motornom testerom u ruci. Zbog njih nijesmo mogli prije da imamo emisiju Vesti. Izvinjavam se gledaocima i zaposlenima što im ni ja, ni država nijesmo omogućili da rade svoj posao", kazao je Bujošević.

On je obećao da u ime RTS-a oni neće upadati u prostorije opozicije, "jer jer to nasilje".

"Upozorili smo ih da će blokadom RTS njihovi protesti izgubiti legitimitet i to se desilo", rekao je on sinoć i pojasnio: "Zakon o javnim servisima kaže da je RTS nezavisan u određivanju uređivačke politike. Dio lidera opozicije koji je večeras upao htio je da određuje programsku šemu i sadržaje, što je suprotno zakonu. Nadam se da će ovo biti posljednji ovakav upad na RTS i da će državni organi i međunarodna udruženja ozbiljno razgovarati o ovom što se desilo".

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније