Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

18. 03. 2019. 21:46   >>  21:11 7

HARADINAJ

"Albanci nemaju zemlju za davanje"

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj nastavlja da se suprotstavlja svakom sporazumu koji bi uticao na mijenjanje granica takozvanog Kosova.

On je naglasio da bi trebalo zaštititi sadašnju teritorijalnu cjelovitost, prenijeli su prištinski mediji.

On je to rekao u nedjelju, na obilježavanju godišnjice stradanja pripadnika bivše OVK u selu Koriša nedaleko od Prizrena.

"Mi na Kosovu smo na pravoj strani, ali smo u trenutku kada treba da vodimo računa o našoj zemlji. Poznato je da su Albanci tokom vijekova davali zemlju koju im je Bog dao. Kada kažem zemlja Albanaca, mislim na sve etničke zajednice koje žive u svojim domovima. Ipak nema povratka i praksa oduzimanja od Albanaca više ne postoji", rekao je Haradinaj.

Prema njegovim riječima, "generacija OVK" je sve to promijenila, a kako kaže, promijenio se i tok istorije.

Haradinaj je dodao da je Kosovo od 17. februara 2008. godine produkt kompromisa i ko god pokuša da to promijeni pokrenuće prava Albanaca na Balkanu.

"Složili smo se da ispunimo svoje pravo, Kosovo od 17. februara, ubijeđeni da još jednom dokazujemo da želimo mir i stabilnost na Balkanu", rekao je Haradinaj, navodi se u pregledu štampe Unmika.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније