Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: I. P. ]

20. 03. 2019. 11:12 >> 10:37

ZAEV PORUČIO

Nema makedonskog scenarija u Srbiji

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev smatra da u Srbiji ne postoji makedonski scenario, prenosi portal Plusinfo.

On je istovremeno osudio svako nasilje upereno protiv institucije sistema.

"Kao čovjek, koji je bio direktno napadnut od strane nasilnika u intitucijama, mogu jasno da osudim svako nasilje upereno protiv institucija sistema", kazao je Zaev. 

Zaev je, kako prenosi ovaj portal, tako odgovorio na ocjene srpskog predsjednika Aleksandra Vučića na upad demonstranata i lidera opozicije u zgradu RTS. 

Zaev ističe da je Srbija "veliki prijatelj": 

"Narodi su nam bliski, mi želimo samo dobro Srbiji, da napreduje, a u ovom trenutku dajemo podršku pozitivnom rješenju po pitanju Kosova, rješenje koje je u njihovom interesu i koje će garantovati prosperitet u regionu, evropsku integraciju i očuvanje mira", istakao je Zaev. 

On je dodao da je i on pregovarao prije nekoliko mjeseci i da razumije koliko je teško, te da apsolutno pokušavaju da imaju razumijevanje i da podrže proces. 

"Nadam se da će se vratiti dijalogu. To su naša očekivanja i nadam se da će biti i unutrašnji dijalog u svim susjednim zemljama", kazao je makedonski premijer.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније