Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

24. 03. 2019. 22:24 >> 21:54
14

VUĆIĆ PORUČIO

"Smrt civila za nas će uvijek biti zločin"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će smrt 2.500 civila tokom NATO agresije, a posebno 79-oro djece, "za nas uvijek biti zločin".

On je u Nišu, na centralnoj državnoj manifestaciji povodom 20 godina od početka NATO bombardovanja na Saveznu republiku Jugoslaviju, rekao da "nikome ne zaboravljamo naše živote, posebno dječje".

"Smrt 2.500 civila, posebno 79-oro djece, za nas će uvijek biti zločin, a za njih čak i ako to hoće da priznaju, samo greška. Na to nikada nećemo pristati, nemamo prava da pognemo glavu i sebi kažemo greška jer bi to značilo da i sopstvene živote doživljavamo kao grešku. Naš narod nije greška. Mi smo brojčano mali narod, narod spreman na žrtvu, ali i pomirenje", kazao je Vučić pred više hiljada okupljenih građana u centru Niša.

Navodeći da 1999. godine "gotovo da nijesmo imali prijatelje", Vučić je kazao da smo tada bili suočeni sa "koalicijom bogatih i moćnih koji su imali jasan cilj da nas poraze, unize i dio naše teritorije daju nekom drugom".

"Srbija je danas desetostruko jača nego 1999. godine, jača nego što je ikada bila. Srbija se poput ptice feniks oporavila i od sankcija, agresije, unutrašnje pljačke zemlje...Na putu oporavka ne mogu da nas zaustave, a poraz Srbije ma koliko čekali, nećete dočekati. Srbiju niko ne može da pokori. Suština slobodne, nezavisne Srbije je da pognemo glavu kada mi to hoćemo, a ne kada oni to traže", rekao je Vučić.

On je izrazio zahvalnost Srbima sa Kosova kao "najboljima među nama" i izrazio nadu da "nikome neće pasti na pamet da ih napada i ubija", upozorivši da "naš narod nećemo, ne smijemo i ne možemo ostaviti na cjedilu".

Vučić je kazao da je narod Srbije odlučio da nećemo da budemo dio NATO pakta i dodao da "nikome ne prijetimo već samo hoćemo da štitimo svoju zemlju".

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je da je NATO bombardovanjem izvršio "stravičan zločin agresije nad srpskim narodom" koja je, po njegovim riječima, dugo pripremana i koja po posljedicama "i danas traje".

Navodeći da nikada neće dozvoliti uspostavljanje NATO granice na Drini kojom bi Srbija i RS "opet bili razdvojeni", Dodik je rekao da su "godine i decenije koje dolaze, godine našeg državnog ujedinjenja".

"Šta god ko mislio o nama, drugog puta jednostavno nema. Ne vjerujem da je Bosna i Hercegovina moguća kao država jer je i ona rezultat ideologije i politike koja je donijela bombardovanje Republike Srpske i Srbije", rekao je predsjedavajući Predsjedništva BiH.

Obilježavanju Dana sjećanja na žrtve NATO agresije u Nišu prisustvovali su i predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministri Vlade Srbije, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, predsjenica Republike Srpske Željka Cvijanović, ambasadori Rusije i Kine u Beogradu, Aleksandar Čepurin i Čen Bo.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније