Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: I. P. ]

27. 03. 2019. 08:27   >>  07:57

U SRBIJI

Vanredni izbori u junu ili redovni sljedeće godine

Ako se vlast u Srbiji odluči za raspisivanje vanrednih izbora, na birališta će se izaći 23. ili 30. juna ove godine, ova dva datuma razmatralo je najuže rukovodstvo Srpske napredne stranke (SNS) u ponedjeljak uveče, pišu Večernje novosti.


Konačna odluka o tome da li će građani Srbije glasati ove godine ili u redovnom terminu, na proljeće sljedeće godine, naprednjaci bi, piše list, trebalo da donesu u naredne tri nedjelje.

U slučaju da, ipak, prevagne opcija redovnih republičkih izbora, oni će biti održani 3. maja sljedeće godine, zajedno sa redovnim lokalnim i pokrajinskim.

List piše da bi u narednim danima predsjednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić trebalo da obavi seriju konsultacija sa koalicionim partnerima, ali i razgovore sa nekim od ključnih svjetskih političkih figura, kako bi odmjerio koja je opcija bolja sa stanovišta države, imajući prije svega u vidu ekonomiju, odnosno nove investicije i izazove koji predstoje u rješavanju kosovskog pitanja.

Pišući o proceduri, list navodi da bi, u slučaju da se zakažu za 23. jun, izbori najranije mogli biti raspisani 24. aprila, a najkasnije 9. maja.

Ako se na izbore bude išlo nedjelju dana kasnije, 30. juna, oni bi morali da budu raspisani između 1. i 16. maja.

Da bi došlo do vanrednih izbora, predsjednik države morao bi da raspusti Narodnu skupštinu, i to na obrazloženi predlog Vlade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније