Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

29. 08. 2013. 09:30 >> 09:30
1

USRED VOŽNJE

Dječaci poginuli zbog igre roditelja

Braća I. T (3) i M. T. (10) su poginula, a još sedam osoba, među kojima su tri maloljetne djevojčice, teško je povrijeđeno u stravičnom sudaru dva kombija sa turskim državljanima juče ujutru na autoputu Niš-Beograd, kod skretanja za Veliku Planu.

U kombiju “mercedes”, holandske registracije, bila je petočlana turska porodica Tuzuner, koja se sa odmora iz rodne Turske vraćala u Holandiju, gdje žive i rade.

Kombi je vozila Fatima Tuzuner, pored nje je sjedio suprug Salkimil Cetin (36), a iza njih troje djece, od kojih su dva brata poginula, a sedmogodišnja ćerka je teško povrijeđena.

U drugom kombiju “hjundai”, francuske registracije, nalazila se turska porodica Calacar, njih šestoro, koji su se sa odmora u Turskoj vraćali u Francusku. Osim vozača i suvozača, koji su nepovrijeđeni, pozadi je sjedelo četvoro djece, starosti od šest do 20 godina, i svu su teško povrijeđeni.

Kako “Blic” saznaje, ove dvije porodice iz Turske su se autoputem stalno vozile uporedo, izuzetno blizu se primicale jedna drugoj i tako se “zabavljale” u putu.

"U jednom trenutku, vozeći ka Beogradu, vozač drugog kombija je mahao djeci koja su sjedela pozadi u “mercedesu”. Izgubio je kontrolu nad vozilom, jer su se kretali velikom brzinom, udarili su u zadnji dio prvog kombija i nastao je karambol. Kombi sa porodicom Tuzuner odletio je na bankinu koja razdvaja dva smjera autoputa, a zatim su se od siline udarca oba kombija prevrnula. Nisu sva djeca bila vezana u sjedištima, ispala su u prednji dio kombija i teško se povrijedila", kaže sagovornik “Blica”.

Pošto bolnica u Smederevskoj Palanci nema sanitetska vozila, na mjesto nesreće izašle su medicinske ekipe iz Velike Plane. Ali zbog broja povrijeđenih i malog broja vozila, bio je izuzetno otežan transport putnika.

Na mjestu nesreće poginuo je dečak I. T. (3), koji je u momentu udarca ispao iz vozila, dok je njegov brat M. T. (10) preminuo na putu do bolnice. 

Vozač “mercedesa” Fatima Tuzuner (35) teško je povrijedila kičmu i razmatra se da li je potrebna operacija. Njen suprug Salkimil Cetin (36) teško je povrijedio glavu i stopalo, zbog čega je zadržan u bolnici u Smederevskoj Palanci.

Kada je riječ o povrijeđenima iz “hjundaija”, S. C. (7) je prevezena zbog teške povrede glave na neurohirurgiju Urgentnog centra u Beogradu, dok će M. C. (5) zbog teških povreda genitalija biti operisana u Smederevskoj Palanci, a preostale dvije djevojčice zadržane su na odjeljenju ortopedije u Smederevskoj Palanci.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније