Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: I. P. ]

06. 04. 2019. 13:39   >>  13:39 5

LJIMAJ SAOPŠTIO

Došlo je vrijeme da taksa bude ukinuta

Kosovski vicepremijer Fatmir Ljimaj izjavio je da je došlo vrijeme za ukidanje takse od 100 odsto na srpsku robu koju su prištinske vlasti uvele prošlog novembra.

Ljimaj je dodao i da je vrijeme da se pregovara pošto je taksa, po njegovoj ocjeni, postigla dio namjene zbog koje je uvedena.

Koopredsjedavajući pregovaračkog tima Prištine za dijalog s Beogradom je u intervjuu koji je putem "Skajpa" dao tamošnjoj televiziji "Vizion Plus", ponovio da bi "Srbija trebalo da prizna stvarnost i prizna Kosovo kao nezavisnu državu".

"Postoje neki uslovi za koje očekujemo od Srbije da ih ispuni, a zatim omogući Kosovu da se pozabavi ovim pitanjem i da mu pruži priliku da nastavi dalje. U interesu je naših dviju zemalja da ozbiljno pristupimo pitanju pregovora. Ako počne dijalog ili dijalog sa uslovom, niko ne može garantovati i osigurati da jedna od strana ne postavi nove uslove na tom putu. Takav dijalog ili uslovljavanje nije u interesu nijedne zemlje", tvrdi Ljimaj.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније