Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: I. P. ]

07. 04. 2019. 10:46   >>  10:46 14

VULIN OCIJENIO

Razgraničenje što prije, velika Albanija dolazi

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin kaže da se zalaže za razgraničenje s kosovskim Albancima i to što prije, "jer kad utvrdimo gdje je linija moći ćemo i da je branimo".

Ovo je Vulin rekao u intervjuu za "Novosti" ističući da je u pitanju njegov lični stav o načinu za rješavanje kosovskog ptianja, a ne stav Aleksandra Vučića, Vlade ili Skupštine.

"Nesporan je zločin koji je učinjen prema našoj zemlji i narodu, ali sada je na nama da li ćemo imati hrabrosti i snage da se već jednom okupimo, ujedinimo i pokušamo da riješimo srpsko nacionalno pitanje", kaže Vulin.

On upozorava i da "velika Albanija dolazi", a pitanje je kako kaže, da li ćemo sad da je zaustavimo ili da je čekamo u centralnoj Srbiji.

"Velika Albanija se već formirala, samo je pitanje koliko djelova drugih država će zahvatiti. Ulaskom Sjeverne Makedonije u NATO svi Albanci sa izuzetkom dvije opštine u centralnoj Srbiji, živjeće u jedinstvenom bezbjednosnom i političkom prostoru u okviru NATO. A životom svih Albanaca rukovodi se iz Tirane", naveo je on.

Govoreći o razgraničenju, Vulin kaže da bi u slučaju takvog rješenja ono moralo da bude potvrđeno na referendumu.

"Neke velike sile bi to podržale, neke ne bi, a na nama je da učestvujemo u toj utakmici", kaže Vulin.

 

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније