Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: I. P. ]

07. 04. 2019. 23:25 >> 23:25
7

PORTPAROL EK

"Vučić je, zapravo, Junker Balkana"

"Evropska unija je jasno saopštila da je disproporcionalno uvećanje taksi Prištine signal koji ne govori u prilog napretku na evropskom putu".

To kaže glavni portparol Evropske komisije Margaritis Shinas.

"Mislim da je ta poruka shvaćena i nastavićemo da iznosimo taj naš stav", rekao je Shinas za Tanjug, odgovarajući na pitanje ima li EU dovoljno autoriteta za Prištinu da je privoli na ukidanje taksi.

Glavni portparol EK nema odgovor na pitanje može li se očekivati nastavak dijaloga Beograda i Prištine do isteka mandata aktuelne Evropske komisije, ali ističe da je "neophodno razgovarati o problemima prošlosti" i da je jasno da se "svi sporovi moraju riješiti prije ulaska u EU".

"Bilateralni problemi ne smiju biti uvezeni u EU. Potrebno je da se proces dijaloga nastavi", podvukao je.

Shinas je prije izvjesnog vremena za TV kanal Evropske unije, EBS, rekao da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić evropski političar koji ga je najviše fascinirao, a za Tanjug objašnjava da je to zato što ga srpski predsjednik podsjeća na aktuelnog predsjednika Evropske komisije Žan Kloda Junkera.

"Vučić je, zapravo, Junker Balkana", kaže Shinas i dodaje da je Vučić bio najmlađi premijer, i najmlađi je predsjednik Srbije, sličan onome što je Junker bio u Luksemburgu.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније