Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

10. 04. 2019. 07:56 >> 07:56

KOSOVO

Tači najavio izbore, Srbi idu kod Vučića

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marko Đurić sastaće se danas u Beogradu s političkim predstavnicima Srba s Kosova.

Sastanak će biti održan u 12 sati u Palati "Srbija", poslije čega su planirane izjave za medije, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsjednika Srbije.

Predsjednik Vučić najavio je u Mostaru da će danas imati duge razgovore s predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, nakon čega očekuje donošenje odluke u vezi sa izborima koje je kosovski predsednik Hašim Tači raspisao za mjesta gradonačelnika u četiri opštine na sjeveru pokrajine, a o čemu, dodao je Vučić, već ima neke ideje.

Vučić je juče, u izjavi novinarima u Mostaru, upitan da prokomentariše odluku Prištine o raspisivanju izbora, rekao da želi o tome najpre da razgovara s predstavnicima Srba sa Kosova.

"Imaćemo duge razgovore sa stvarnim predstavnicima Srba, onima koji predstavljaju narod, a ne samo sebe. Očekujem da s njima donesemo odluke. Imam određene ideje", rekao je predsjednik Srbije.

On je naveo da niko od stvarnih predstavnika Srba nije konsultovan za to kada i na koji način da budu raspisani izbori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније