Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

11. 04. 2019. 22:29 >> 22:26
3

HARADINAJ VUČIĆU

"Nema pomirenja bez priznanja istine o prošlosti"

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj poručio je danas predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću kako ne može biti pomirenja bez priznanja istine o izvršenim zločinima na Kosovu.

 

"Poricanje masakra u Račku od srpskog predsjednika Vučića otkriva opasnu realnost srpskog nacionalizma. Ne može biti pomirenja bez priznanja istine o prošlosti", napisao je Haradinaj na Tviteru.

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je prije nekoliko dana izjavio da je masakra u Račku nije bilo i da je to fabrikovao Vilijam Voker, tadašnji šef Verifikacione misije OEBS-a.

Zbog slične izjave o Račku, Haradinaj je prije dva dana smijenio ministra lokalne samouprave u Vladi Kosova Ivana Todosijevića.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније