Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92.net, objavila B.B. ]

16. 04. 2019. 10:14 >> 10:15

IZBORI NA SJEVERU KOSOVA

Prijava kandidata za predsjednike četiri opštine do 18. aprila

Zahtjevi za prijavu kandidata na vanrednim izborima za predsjednike četiri opštine na sjeveru Kosova, koji su zakazani za 19. maj, primaju se do 18. aprila.

Član Centralne izborne komisije u Prištini Stevan Veselinović u izjavi za RTS najavio je da će registracija birača van Kosova početi 25. i trajati do 30. aprila, dok će kampanja trajati od 13. do 17 maja.

"Kratka kampanja, ali u odnosu na rokove možda i zadovoljavajuća. Vidjećemo kako će reagovati kandidati za ove izbore", rekao je Veselinović.

On je dodao da se danas usvaja i sastav opštinskih izbornih komisija, koji je trebalo juče da bude usvojen, ali je pomjeren zbog "tehničkih stvari".

Veselinović je pozvao sve birače koji su podobni za glasanje u ove četiri opštine na sjeveru Kosova da se prijave, navodeći da će na sajtu CIK-a moći da skinu obrasce i pošalju dokumenta.

Izbori su raspisani za 19. maj, nakon što su u novembru prošle godine predsjednici opština na sjeveru Kosova podnijeli ostavke zbog odluke vlasti u Prištini da uvedu taksu od 100 odsto na srpske proizvode.

Predsjednike će birati žitelji četiri opštine - Kosovske Mitrovice, Zvečana, Leposavića i Zubinog Potoka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније