Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Beta ]

18. 04. 2019. 21:55 >> 21:54
3

VUČIĆ PORUČIO

"Nudio sam obezbjeđenje Ivanoviću, on odbio"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću, koji je ubijen u Kosovskoj Mitrovici 16. januara 2018, u dva navrata nudio "različite vrste" obezbjeđenja ali da je Ivanović te predloge odbio.

Vučić je na konferenciji za novinare u Predsedništvu Srbije rekao da je Ivanoviću predložio da neki od pripadnika Žandarmerije budu "skinuti" iz te jedinice i prebačeni na Kosovo kako bi ga obezbjeđivali, ali da je lider GI SDP to odbio navodeći da se ne osjeća lično ugroženim.

"Za to imam svjedoke u Ivanovićevoj najbližoj porodici", rekao je Vučić nakon prijema za Srbe se sjevera Kosova koji su pješice stigli u Beograd kako bi prisustvovali sjutrašnjem mitingu "Stop nasilju" u okviru kampanje "Budućnost Srbije".

On je na konferenciji za novinare prikazao dokument sa pečatom "Tužilaštva Republike Kosova" koji sadrži izjavu Rade Trajković kao svjedoka u istrazi u ubistvu lidera GI SDP a u kojoj je navela da su Ivanovića "stalno pratile" srpske bezbjednosne službe.

"Zbog njenog svjedočenja su Nedeljko Spasojević i Marko Rošić u pritvoru. Ili laže Rada Trajković, ili njihov specijalni tužilac Sulj Hodža, mada ne bih isključio ni da oboje lažu", kazao je Vučić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније