Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

22. 04. 2019. 08:43 >> 08:43
8

DAČIĆ TVRDI

Veselji pokazao elementarnu diplomatsku nepismenost

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je predsjedniku kosovskog parlamenta Kadriju Veseljiju povodom slanja pisma Kongresu SAD da se "mane pisanja, jer su ih svi odavno pročitali" i apelovao na ukidanje taksi od 100 odsto na srpsku robu.

Dačić je za "Večernje novosti" ocijenio da je Veselji slanjem pisma u kojem se traži osuda navodnih zločina Srbije u prošlosti, pokazao "elementarnu političku i diplomatsku nepismenost".

"Traže da se osude navodni zločini Srbije u prošlosti, dok i dalje traje teror nad Srbima na Kosovu?! Naše sunarodnike hapse da bi im oteli imovinu, izbacuju ih sa ministarskih mjesta zbog izgovorene istine, a taksama od 100 odsto na srpsku robu iznuruju cio naš narod", rekao je Dačić.

Dodao je i da Veselji u pismu ne pominje, ali da se vidi jasan strah svih u Prištini zbog podizanja optužnica protiv terorista OVK.

"Veselji ne pominje ni packe koju su im uputile baš neke od tih prijateljskih zemalja na koje se poziva, a zato što njihovim parama plaćaju lažne veterane. I to ovo jedno pismo ne može da zamaskira", naveo je Dačič.

"Zato, Veselji i ostali, manite se pisanja jer su vas svi odavno pročitali. Ukinite takse, pa da probamo dijalogom da dođemo do rješenja", poručio je on.

List navodi da Veselji u dopisu SAD predlaže da usvajanjem rezolucije omoguće "formalno priznavanje istorijske nepravde" tako što bi osudili navodne zločine protiv čovječanstva na Kosovu tokom 1998. i 1999. godine.

Vijest da je Veselji poslao pismo Kongresu SAD objavio je RTK2.

Prištinski portal Gazeta javio je da će prve optužnice Specijalnog suda za zločine na Kosovu biti podignute zbog poslijeratnih ubistava Albanaca, a među optuženima će biti i predsjednik Kosova Hašim Tači, predsjednik Skupštine Kadri Veselji i nekoliko bivših komandanata OVK.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније