Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, Objavila: R.P. ]

23. 04. 2019. 13:41   >>  13:40 5

PREDIZBORNO OBEĆANJE

Zaev najavio "čistku" funkcionera

Premijer Sjeverne Makedonije i lider SDSM-a Zoran Zaev, najavio je "čistku" funkcionera. On je sinoć izjavio da je primljena poruka građana, koji zbog nezadovoljstva radom vlasti, u velikom broju nijesu izašli na predsjedničke izbore.

"Poruka je da ima nezadovoljsta funkcionerima centralne i lokalne vlasti. Uzvraćam im da će biti čistke, poslije izbora će se desiti promjene", rekao je on na skupu predsjedničkog kandidata vladajuće koalicije Steve Pendarovskog u skopskoj opštini Karpoš.

Zaev je rekao da nezadovoljnim simpatizerima i građanima, koji juče nijesu izašli na gasaanje, želi da poruči da ne kažnjavaju državu zbog centralne ili loklane vlasti.

"Ovo nije borba za Zaeva, nije borba za SDSM, ovo je borba za otadžbinu. Blizina glasova predsjedničkih kadidata kaže: 'Vraća se Gruevski, vraća se režim'. To ne želi niko, to ne žele ni glasači VMRO DPMNE", istakakao je Zaev.

U prvom krugu izbora za predsjednika Sjeverne Makdonije, koji je održan u nedjelju, kaididat vladajuće koalicije SDSM i DUI Stevo Pendarovski osvojio je samo 4.528 glasova više od kadidatkine VMRO DPMNE Gordane Siljanovske-Davkove.

Pendarovski osvojio 323.892 glasova, što je 96.630 glasova manje nego što je SDSM dobio na lokalnim izborima 2017., dok je sadašni partner DUI tada dobio 89.724 glasova.

Premijer i lider SDSM-a je istakao da će u drugom krugu predsjedničkih izbora, 5. maja, predsjednički kadidat Stevo Pendarovski pobjediti sa 100.000 glasova razlike.

"Hajde 5. maja da izađemo svi i da izaberemo petog makedonskog predsjednika. Pet godina da imamo predsjednika za čistu peticu", rekao je Zaev i dodao da će Pendarovskom biti potrebni i glasovi kandidata albanske opozicije Blerima Reke, koji je ispao u prvom krugu.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније