Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Beta ]

29. 04. 2019. 21:28   >>  21:30 15

DODIK POZVAO

"Sarajevo da kaže da je Kosovo srpska pokrajina"

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da se političko Sarajevo zalaže za teritorijalni integritet i suverenitet BiH dok istovremeno "koketira" sa narušavanjem teritorijalnog intgriteta Srbije.

"Zalagati se za suverenitet i teritorijalni integritet BiH, a koketirati sa narušavanjem integriteta Srbije jeste ono što stalno radi političko Sarajevo i to nikada neće biti prihvaćeno u Republici Srpskoj", rekao je Dodik za Srnu.

On je predstavnike političkog Sarajeva pozvao da javno kažu da je Kosovo "južna srpska pokrajina" i da poštuju teritorijalni integritet Srbije, ako su, kako je rekao, zaista za poštovanje granica na Balkanu.

"Na taj način smirili bi duhove u BiH. Javna je tajna da bi oni koliko sjutra priznali nezavisnost Kosova da im na tom putu ne stoji veto iz Republike Srpske. O kakvoj onda principijelnoj politici očuvanja granica i stabilnosti u regionu govore", rekao je Dodik, komentarišući izjavu hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da između BiH i Kosova nema nikakve analogije.

Srpski član Predsjedništva BiH je ocijenio i da je "politika dvostrukih standarda izvor destabilizacije regiona, bilo da dolazi od evropskih političkih elita ili političkih elita iz Federacije BiH".

Пратите нас на

Коментари15

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније