Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Beta ]

02. 05. 2019. 15:20 >> 15:20
18

VULIN PORUČIO

"Ako EU ne želi Srbiju postoje i drugi savezi"

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Srbija strateški orijentisana ka Evropskoj uniji, ali da ukoliko Evropa ne želi Srbiju postoje drugi savezi koji je žele.

"Ako nas neće Evropa ima ko hoće, nismo mi osuđeni na Evropu. Mi želimo da pripadamo, to je naša strateška orijentacija, želimo da pripadamo evropskim vrijednostima i hoćemo da sarađujemo, ali ne po cijenu da mi moramo da molimo za ulazak u Evro koja nas ne želi, ako nas ne želi. Kao što vidite postoje i drugi savezi i nacije i narodi koji hoće da saradjuju sa nama na ravnopravnoj osnovi", rekao je Vulin za televiziju Pink.

On je rekao da ne mora da znači da će Srbija da uđe u nekakav drugi savez i da ne postoji ništa što je organizovano kao EU, ali Srbija mora ipak "da drži do sebe" i da se bori za svoje interese.

On je naveo i da je Evropa jasno rekla da su umorni od proširenja.

"E mi smo umorni od vas i vaše politike da stalno mijenjate ciljeve i postavljate nove uslove i da stalno moramo da budemo srećni što uopšte možemo da razgovaramo sa vama. Jel' imate interes da budemo dio EU, sjajno, 'ajde da se dogovorimo, ako nemate - pa kažite nam", rekao je Vulin.

On je kazao i da se pokazuje "veliko licemjerje evropske politike koja dođe i kaže da region ima evropsku perspektivu, ali kad - nikad".

Komentarišući izjave lidera kosovskih Albanaca da su takse pravična i legitimna odluka i da treba da ostanu na snazi, Vulin je rekao da takve stvari uznemiravaju čitav region i pokazuju odsustvo bilo kakve odgovornosti.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније