Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

RTS [ Objavio: O.Z. ]

02. 05. 2019. 20:32   >>  20:33 5

INICIJATIVA USKORO U SKUPŠTINI

Veselji: Uskoro tribunal za srpske zločine

Predsjednik kosovske skupštine Kadri Veselji najavio je da će "uskoro biti pokrenuto formiranje tribunala, koji će suditi za zločine i genocid koji je srpska država počinila tokom rata na Kosovu".

Kadri Veselji je na komemoraciji stradalih Albanaca u selu Sudimlje kod Vučitrna najavio da će imati "rezoluciju i inicijativu u skupštini o pravdi koja stavlja odgovorne za te zločine u prvi plan".

"Danas sam upravo započeo sastanke u skupštini, sa našim tijelima za sprovođenje zakona, tužilaštvom, pravosuđem, sa udruženjima nestalih osoba i žrtvama rata, da bi se završilo odlukom skupštine Kosova da postoji tribunal", rekao je Veselji.

Veselji tvrdi da su "srpske državne i vojne, policijske i paravojne snage izvršile 186 masakrâ na Kosovu".

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније