Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

06. 05. 2019. 15:58   >>  16:01 4

SJUTRA STIŽE

Skoplje se sprema za posjetu pape

Poglavar Rimokatoličke crkve Franjo boraviće sjutra u jednodnevnoj posjeti Sjevernoj Makedoniji gdje, kako je najavio, dolazi da "posije sjeme bratstva" za koje očekuje da će se dobro primiti.

Organizacioni odbor za papinu posjetu saopštio je danas da su sve pripreme za njegov dolazak u Skoplje završene i da je bezbjednost na najvišem nivou.

Očekuje se da misi koju će papa Franja održati na centrlnom gradskom trgu prisustvuje više od 15.000 ljudi iz cijele Sijeverne Makedonije, uključujući visoke zvanice, kao i vjernike i goste iz regiona.

U lokalnoj Katoličkoj crkvi navode da će u Skoplje zbog posjete pape doći najmanje 2.000 gostiju iz regiona.

U širem centru grada pojačane su mjere bezbjednosti, uključujući kontrole, duž rute kojom će proći papa šahtovi su već zavareni, a sjutra će saobraćaj biti zatvoren ili preusmjeravan.

Papa Franja će, prema planu posjete, na skopski aerodrom sletjeti u 8.15, nakon čega će mu u predsjedničkoj palati "Vila Vodno" biti priređena dobrodošlica, kojoj će pored predsjednika Đorđa Ivanova prisustvovati i premijer Zoran Zaev i diplomatski kor.

Sjeverna Madeonija je 42. zemlja koju će papa Franja posjetiti od kako je 2013. ustoličen za poglavara Rimikatoličke crkve.

Tokom posjete Skoplju papa će, kako su prenijeli mediji, "biti posluživan i eksluzivnim vinima vinarije Stobi, kao što su bijelo vino 'rkaciteli', roze vino 'roze allegro', crveno vino 'aminta' dezertno vino 'roksana'".

Najkvalitetnija vina te makedonske vinarije će biti služena i na ručku u papinu čast kojem će prusustvati kardinali, biskupi i drugi visoki gosti, a i na drugim sjutrašnjim skupovima.

Poglavar Rimokatoličke crkve, prema ranijim najavama, u Sjevernu Makedoniju dolazi sa 30-članom visokom delegacijom, poslije dvodnevne posjete Bugarskoj.

Njegovu jednodnevnu posjetu pratiće više od 400 medijskih ekipa iz zemlje i svijeta, a u Skoplju je tim povodom izdata i prigodna poštanska marka "Prva posjeta pepe Republici Sjevernoj Makedoniji".

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније