Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

07. 05. 2019. 11:31   >>  11:31 8

POSJETA SKOPLJU

Papa se poklonio pred spomen bistom Majke Tereze

Papa Franjo koji danas boravi u posjeti Severnoj Makedoniji danas se u Skoplju poklonio i pomolio pred spomen bistom Svete majke Tereze.

Papa je na spomenik Majke Tereze, koja je rođena u Skoplju, ispred muzeja koji je njoj posvećen u centru grada, položio cvijeće u pratnji nekoliko časnih sestara reda koji je ona osnovala.

Poglavar Rimokaltoličke crkve jutros je doputovao u jednodnevnu posjetu Sjevernoj Makedoniji, a na prijemu dobrodošlice u predsjedničkoj Vili Vodno istakao je važnost mirnog suživota brojnih nacija i religija na ovom prostoru koji se stvara decenijama.

"Ovdje, praktično, različita vjerska pripadnost - pravoslavci, muslimani, katolici, Jevreji i protestanti, kao i etnička pripadnost, Makedonci, Albanci, Srbi, Hrvati i drugi stvaraju jedan mozaik u kojem je svaki kamenčić potreban za originalnost i ljepotu cijelog mozaika", rekao je papa Franjo.

On je istakao da su te posebnosti istovremeno od velikog značaja za bržu integraciju sa evropskim zemljama.

"Nadam se da će ta integracija da se pozitivno razvije u cijelom regionu Zapadnog Balkana i da će zajedno sa integracijom da se razvija i poštovanje različitosti i osnovnih prava" rekao je papa.

Poglavar Rimoktaličke crkve će u 11.30 služiti misu na centralnom gradskom trgu u Skoplju kojoj će prema najavama, prisustvovati više od 15.000 ljudi, koji su taj prostor počeli da popunjavaju još od ranog jutra.

Glavni grad Makedonije je zbog posjete pape Franja pod snažnim mjerama obezbjeđenja, a cijelo jutro ga nadlijeću helikopteri.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније