Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

07. 05. 2019. 21:18 >> 21:18
2

ZAVRŠENA POSJETA

Zaev poklonio papi ikonu od terakote

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev poklonio je papi Franju, na odlasku, repliku ikone od terakote iz 6. ili 7. vijeka koja je pronađena na arheološkom loklitetu Viničko kale.

Kako je saopšteno, na toj ikoni je apliciran pobjednički krst vizantijskog imperatora Konstatina, koji je ozvaničio hrišćanstvo Milanskim ediktom 313.

Zaev je zajedno predsjednikom države Đorđem Ivanovim, ministrima i crkvenim velikodostojnicima lokalne Katoličke crkve ispratio papu na aerodromu Skoplje i pozvao ga da ponovo posjeti Severnu Makedoniju.

Poglavar Rimokatoličke crkve je tokom jednodnevne posjete Skoplju na centralnom gradskom trgu održao misu kojoj je prisitvovalo nekoliko hilada građana iz zemlje, regiona i više evropskih zemalja, prije koje se poklonio se pred spomen bistom Skopljanke svete majke Tereze.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније