Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ RTS ]

08. 05. 2019. 17:00 >> 17:00
8

PARADA "ODBRANA SLOBODE"

Ruski tenk i helikopteri stigli u Srbiju

Dva ruska helikoptera Mi-35M i tenk T-72MS stigli su u Srbiju, javlja "Sputnjik" i biće predstavljeni u petak na vojnoj paradi "Odbrana slobode" u Nišu.

Prema nezvaničnim informacijama, Srbija je od Rusije nabavila četiri helikoptera Mi-35 i tri Mi-17, ali će oni kompletno biti isporučeni u tu zemlju do kraja godine.

Helikopter Mi-35 ruski je borbeni jurišni helikopter sa sekundarnom namjenom manjeg transporta.

U Srbiju je stigao i tenk T-72MS, koji će takođe biti predstavljen na vojnoj paradi u Nišu.

Srbija je još 201 ugovorila sa Moskvom nabavku 30 tenkova i 30 oklopnih vozila BRDM, koji bi, prema nezvaničnim informacijama, trebalo u narednim nedeljama da budu dopremljeni u tu zemlju, piše Sputnjik.

Raspolaže aktivnim oklopom i ubojitim naoružanjem čiji je osnov top kalibra 125 milimetra.

Povodom Dana pobjede, u Nišu će biti održan prikaz sposobnost Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova "Odbrana slobode".

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније