Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: I. P. ]

10. 05. 2019. 08:54 >> 08:54
24

DODIK TAČIJU

Republika Srpska nema pretenzija prema Kosovu

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je kosovskom predsjedniku Hašimu Tačiju da prestane da spominje Republiku Srpsku.

Na izjavu Tačija da "neće Republiku Srpsku na Kosmetu", Dodik je na plenarnom sastanku Samita Brdo–Brioni u Tirani odgovorio kosovskom predsjedniku da prestane da spominje Republiku Srpsku, jer je ona ustavna kategorija, potvrđena u Dejtonu, da ima svoj Ustav i svoju teritoriju.

"Nemoj da spominješ Republiku Srpsku. Ako će ti biti lakše, evo da ti kažem — Srpska nema nikakve teritorijalne pretenzije prema Kosovu. Uostalom, Kosovo je Srbija", rekao je Dodik Tačiju, javila je Srna.

Podsjetimo, to nije jedina "čarka" između Dodika i Tačija. Naime, Tači je juče otkazao učešće na zajedničkom ručku predsjednika šest država Zapadnog Balkana poslije završetka Samita Brdo Brioni u Tirani.

Kako javlja TV Klan Kosova, povod za otkazivanje učešća na ručku je prisustvo predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika.

Takođe prema kosovskim medijima, Tači je prilikom pozdravljanja sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem ignorisao Dodika, koji je bio sa Vučićem, i nije mu pružio ruku.

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније