Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, Objavila: J.B.Č. ]

11. 05. 2019. 09:42 >> 10:03

CARINICI U SRBIJI

Osujetili ilegalan prelazak 600 migranata

Pokušaji migranata da se u tovarima kamiona ilegalno prebace preko granice ne jenjavaju. Od početka godine u tom pokušaju u Srbiji je osujećeno gotovo 600 osoba, a samo tokom maja mjeseca bilo je više od 40 slučajeva, saopštila je Uprava carina Srbije.

Carinicima na graničnim prelazima koji su na putu ka Zapadnoj Evropi susret sa "slijepim putnicima" gotovo je svakodnevica, a posljednji slučaj zabilježen je na prelazu Šid 10. maja, kada je u kamionu srpskih registracija sa tovarom ambalaže upućenim ka Hrvatskoj otkriveno šest Avganistanaca.

Tri dana ranije na istom prelazu otkriven je jedan Avganistanac u srpskom kamionu kojim je ka Švajcarskoj transportovana čelična konstrukcija, dok su još dvojica pronađena 5. maja u šleperu vranjskih tablica koji se natovaren šporetima uputio ka Austriji.

Još šest "slijepih putnika" iz Avganistana i Pakistana otkriveno je i 1. maja u tovaru staklenih tegli namijenjenom slovenačkom tržištu, a njihovo prisustvo carinicima na prelazu Šid odala je presječena pa nanovo zalijepljena sajla.

Na prelazu Srpska Crnja 9. maja vozač kamiona čačanskih registracija koji je prevozio ambalažu put Rusije rekao je carinicima da sumnja da se u tovaru nalaze i migranti, jer je čuo glasove u prikolici. Službenici srpske carine otkrili su i šestoricu ilegalnih putnika - petoricu iz Avganistana i jednog iz Pakistana.

Migranti su otkriveni i na terminalu u Lapovu, gdje su po svoj prilici zalutali misleći da putuju ka Zapadnoj Evropi.

Na prelazima Horgoš i Batrovci carinicima je u otkrivanju ilegalaca od velike pomoći skener uređaj, kojim je samo na granici sa Mađarskom dva dana zaredom, 7. i 8. maja, otkriveno 15 migranata.

Ilegalni putnici preko Horgoša su 7. maja pronađeni u čak tri kamiona, dok je prelazu Batrovci 8. maja skener uređajem detektovao migrante u tovaru kamiona turskih tablica koji je prevozio elektroopremu iz Turske ka Njemačkoj.

Riječ je o četvorici Avganistanaca koji su se sakrili u prikolici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније