Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Mina; Objavila: M.M ]

16. 05. 2019. 22:39 >> 22:39
9

U SKUPŠTINI KOSOVA

Usvojena rezolucija o "genocidu Srbije na Kosovu"

Poslanici Skupštine Kosova usvojili su večeras rezoluciju o navodnom genocidu Srbije tokom rata na Kosovu od 1998. do 1999. godine.

Prema riječima predstavnika parlamenta u Prištini Bilala Šarifija, rezolucija je usvojena povodom obilježavanja 20. godišnjice navodnih zločina na Kosovu, prenosi Tanjug.

"Tada je protjerano milion Albanaca i ubijeno oko 12 hiljada civila svih nacionalnosti, uglavnom Albanaca", naveo je on.

Šarifi je dodao da su u rezoluciji, između ostalog, pomenuta mjesta na kojima su srpske snage počinile zločine.

"Srpske snage su 1999. godine izvršile više od 100 masakara na Kosovu, dok su na nekim mjestima spalile žive ljude, kao u Brezniku, Mitrovicu, Podujevu, Ðakovici. Tokom rata na Kosovu 1998-1999, bilo je seksualnog nasilja nad 20 hiljada ljudi na Kosovu", rekao je on.

Za rezoluciju je glasalo svih 79 prisutnih poslanika.

Sjednici nijesu prisustvovali srpski poslanici.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније