Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: I. P. ]

19. 05. 2019. 14:59   >>  14:59 5

GLAVNI PREGOVARAČ

Srbija zaslužila da otvori najmanje dva poglavlja

Ministarka za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović izjavila je da bi otvaranje dva poglavlja u junu bilo više nego zadovljavajuće, imajući u vidu trenutnu atmosferu i evropske računice u vezi sa EU, ali i sa regionom.

 


"U odnosu na reforme u oblasti vladavine prava koje smo u posljednjih šest mjeseci sproveli, a imajući u vidu da i briselski dijalog nije zbog nas u zastoju smatram da smo zaslužili otvaranje najmanje dva poglavlja", rekla je ona u intervjuu za "Politiku".

Ovog puta izvještaj o napretku Srbije, ma kakav bio, biće donekle u sjenci predizborne atmosfere u evropskim zemljama, a posebno institucijama u kojoj očigledno proširenje i zemlje kandidati nijesu prvi na listi.

"Što se godišnjeg izveštaja tiče očekujem da bude u ocjenama izbalansiran, zasnovan na sistematično i seriozno prikupljenim činjenicama i faktima, a ne na percepcijama, kako se to gotovo uobičajilo i to posebno kada su u pitanju oblasti koje se prate u vladavini prava to jest poglavljima 23 i 24", ističe Joksimović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније