Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, Objavila: J.B.Č. ]

20. 05. 2019. 09:03 >> 09:03
10

PROŠLE VEČERI

Srbiju pogodilo preko 15.000 udara munja

Jako nevrijeme sa gradom pogodilo je Banat, Beograd i Zapadnu Srbiju. Više od 15.000 udara munja i gromova pogodilo Srbiju prošle večeri.

Neke djelove Srbije sinoć je pogodilo jako nevrijeme, a u nekim krajevima je padao i grad. U Ivanjici je grad padao dvadesetak minuta, a jaki pljuskovi i grad veličine lješnika su oko 19 sati pogodili Čačak i napravili štetu u čačanskim i dragačevskim selima, prenosi jutros RTS.

Samo na teritoriji Čačka sinoć je bilo više od 2.000 munja.

Čačak, inače, drži i rekord u Srbiji po broju munja – u julu 2014. godine, za dva sata zabilježeno je čak 2.670.

Nevremena sa gradom bilo je sinoć i u Ljigu i Kikindi.

I teritoriju Beograda je oko 19 sati i 30 minuta zahvatilo nevrijeme, sa jakom kišom, gradom i vjetrom, zbog čega su na kratko bile prekinute fudbalske utakmice između Crvene Zvezde i Napretka, odnosno Partizana i Proletera.

Najviše kiše palo je u Zrenjaninu - 35 litara za nekoliko sati, u Kikindi 20 litara kiše za jedan sat, na Paliću 18 i u Novom Sadu 14 litara.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније