Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Mina, objavila B.B. ]

23. 05. 2019. 17:07 >> 17:08

U SJEVERNOJ MAKEDONIJI

Zaev smijenio čelnike svih opštinskih odbora SDSM-a

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev smijenio je predsjednike svih opštinskih odbora vladajuće stranke, Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM).

"Hvala im što su služili građanima, kao predstavnici na lokalnom nivou najveće, vladajuće partije", rekao je Zaev, prenosi agencija MIA.

On je najavio promjene u društvenom sektoru početkom juna - u javnim preduzećima, ministarstvima, vladi i svim vladinim institucijama.

Makedonski premijer smijenio je 78 predsjednika lokalnih odbora stranke, a njeni organi odmah su počeli postupak izbora novih rukovodstava.

Promjene su uslijedile poslije slabog rezultata kandidata stranke na predsjedničkim izborima u Sjevernoj Makedoniji, početkom maja.

Slab izborni rezultat vladajućeg Socijaldemokratskog saveza na izborima, i pored pobjede njegovog kandidata, premijer je protumačio kao nezadovoljstvo građana radom vlade, pa je već u kampanji između dva izborna kruga najavio temeljne kadrovske promjene kako bi se pospješila efikasnost institucija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније