Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Beta ]

28. 05. 2019. 18:20   >>  18:19 5

VIŠEGRADSKA GRUPA

"BG i Priština da izbjegavaju destabilizaciju"

Ministri spoljnih poslova Višegradske grupe na današnjem proširenom redovnom sastanku sa šefovima diplomatija zemalja Zapadnog Balkana u Bratislavi pozvali su, povodom novih incidenata na Kosovu, Prištinu i Beograd da ubuduće koriste mehanizme iz Briselskog dijaloga i da izbjegavaju bilo kakve korake koji bi mogli da destabilizuju situaciju.

"Složili smo se da je važno koristiti mehanizme koji su dogovoreni između Beograda i Pristine u okviru Briselskog procesa. Da se uzajmano informišu o aktivnostima, da ne dolazi do dezinterpretacija i, naravno, da se izbjegavaju bilo kakvi koraci koji bi mogli da destabilizuju situaciju", kazao je domaćin sastanka, šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić na zajedničkoj konferenciji za novinare nakon sastanka zatražio je od međunarodne zajednice i njenih snaga da ne tjeraju Srbiju da ona preduzima mjere da zaštiti gradjane na sjeveru Kosova ako dođe do eskalacije, jer Srbija želi mir i dijalog.

Ivica Dačić je upozorio da je akcija Prištine, preko 70 borbenih vozila, hapšenje 23 lica, izazvala veliki nemir.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније