Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: J.B.Č. ]

29. 05. 2019. 11:30   >>  11:56 5

VUČIĆ PORUČIO

Veoma brinem za ono što će tek da dođe

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je bojazan, povodom jučerašnjih zbivanja na Kosovu, ali i za ono što će tek doći.

Takođe, poručio je da Srbija neće dozvoliti iživljavanje nad srpskim stanovništvom i najavio dalja ulaganja u Vojsku Srbije.

"Ako neko misli da može da se iživljava nad našim stanovništvom i da to može da ponavlja, a onda da bude 'puj pike ne važi' i da za to traži sumnjiva objašnjenja - to neće moći", poručio je on.

Vučić je, obilazeći rekonstruisanje prostorije Internata Vojne gimnazije, kazao da bi bio mnogo srećniji da se nije desilo ono što smo juče videli na Kosovu.

"Veoma brinem za ono što će tek da dođe, i to je jedini razlog što nisam danas srećan", poručio je on.

Upitan koliko je zabrinut za vojnike zbog jučerašnjih događanja na Kosmetu Vučić je ukazao da država u vojnike ulaže ogroman novac za njihovo školovanje, i da ljudi koji se za takav posao opredjeljuju znaju da se ne kandiduju za manekene.

U vezi jučerašnje situacije na Kosovu izrazio je nezadovoljstvo reakcijom NATO-a, koji je, prema njegovim riječima iznio laži, a kritikovao je i EU, čiji se predstavnici javljaju samo onda kada prođe kritično stanje.

"Nevezano za to mi ćemo da razvijamo našu vojsku, i podižemo životni standard naših vojnika, da budemo spremni da čuvamo naš narod. To je nešto što je svrha vojske i zbog čega postoje vojske u svim zemljama svijeta", objasnio je on.

Vučić je kazao i da predstavnici međunarodne zajednice na Kosovu "ne govore istinu" kada tvrde da je vlast u Beogradu bila upoznata sa izvođenjem akcije kosovske policije na sjeveru i da je to lako provjeriti.

Nakon posjete Vojnoj gimnaziji, Vučić je rekao da je nekih kontakata možda bilo na dan izvođenja akcije nakon 11.30, ali da nije bilo kontakata kada je kriza počela i kada je bila na vrhuncu.

Vučić je rekao da je srpska strana znala da se tako nešto sprema iz obavještajnih izvora i podsjetio da je i on o tome govorio u javnosti prije više od deset dana.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније