Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92, Objavila: R.P. ]

03. 06. 2019. 11:14 >> 11:14
4

OTVORENO NEBO

Ruski specijalci na nebu iznad Hrvatske

Ruski specijalisti će uskoro obaviti posmatrački let iznad teritorije Hrvatske u okviru Sporazuma o otvorenom nebu.

"Let će biti izveden u ruskom avionu AN-30B iznad teritorije Hrvatske sa zagrebačkog aerodroma. Maksimalni domet leta biće 1.300 kilometara", saopštio je list Oružanih snaga Rusije "Crvena zvijezda", prenosi Sputnjik.

Ruski izviđački avion će letjeti po dogovorenoj putanji, a u njemu će se takođe nalaziti i hrvatski stručnjaci. Oni će pratiti redosljed primene opreme za nadzor i poštovanje odredbi predviđenih sporazumom.

Drugi let u okviru Sporazuma o otvorenom nebu vršiće zajednička misija Italije, Mađarske i Finske. Mađarski izviđački avion An-26 će izvršiti izviđački let iznad teritorije Rusije i Bjelorusije sa aerodroma Kubinka.

Ruski specijalisti će takođe biti u avionu An-26. Datumi letova se ne navode.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније