Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Mina [ Objavio: O.Z. ]

03. 06. 2019. 18:14   >>  18:12 9

STOLTENBERG OCIJENIO

Sporazum iz Prespe model i za kosovsko pitanje

Prespanski sporazum treba da predstavlja model za kosovsko pitanje i za cio region, kao primjer koji svjedoči da je moguće da se prevaziđu istorijske razlike i neslaganja, kazao je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

Prema njegovim riječima, postoji potreba za političkim rješenjem zbog čega NATO i podržava dijalog između Beograda i Prištine, jer vjeruje da je dugoročno to jedini način da se prevaziđu razlike, prenosi Tanjug.

"Prespanski sporazum i napredak koje je postigla Sjeverna Makedonija nakon potpisivanja sporazuma sa Grčkom treba da budu velika inspiracija i model za cio region kako bi se prevazišle razlike i krenulo ka budućnosti zajedno", poručio je Stoltenberg na konferenciji za novinare sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevom.

Odgovarajući na pitanje o prisustvu NATO na Kosovu, Stoltenberg je rekao da je ono uspostavljeno putem misije KFOR, čiji je zadatak da kreiraju mir i bezbjednost i da zaštite sve zajednice, uključujući i Srbe.

On je naveo da KFOR ostvaruje blisku saradnju sa svim zajednicama koje žive na Kosovu.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније