Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Mina [ Objavio: O.Z. ]

08. 06. 2019. 13:44 >> 13:43
1

TOKOM PROTESTA

I večeras se očekuje nasilje u Tirani

Ambasade SAD i Italije u Tirani izdale su upozorenje svojim državljanima povodom večerašnjih demonstracija albanske opozicije protiv premijera Edija Rame.

U upozorenju američke ambasade, objavljenom na zvaničnom sajtu, navodi se da se očekuje da će demonstracije početi oko 19 sati blizu sjedišta vlade i da bi pripadnici opozicija tokom protesta mogli da kreću na više lokacija u albanskoj prijestonici.

Navodi se da se ne zna koliko će protest trajati, ali se podsjeća da je na nedavno održanim demonstracijama u Tirani bilo nasilja i da je policija koristila vodene topove i suzavac za rastjerivanje okupljenih, prenosi B92.

"Osoblje ambasade SAD i članovi njihovih porodica upućeni su na to da izbjegavaju sva mjesta okupljanja i lokacije na koji se demonstracije očekuju ili su u toku", navodi se u upozorenju u kojem se američkim državljanima savjetuje da prate lokalne medije i ne ističu se na ulici.

ATA prenosi da je italijanska ambasada takođe uputila upozorenje svojim državljanima povodom demonstracija planiranih u centralnom bulevaru u Tirani.

Navodi se da je ambasada podsjetila Italijane koji se nalaze u Albaniji da izbjegavaju područja na kojima su demonstracije i da obrate pažnju na najnovije vijesti.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније