Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

(N1)

08. 06. 2019. 22:06 >> 22:06
9

PROTEST U BEOGRADU

"Nećemo na unaprijed pokradene izbore"

Dvadeset i sedmi protest građana "Jedan od pet miliona" održan je večeras u Beogradu.

Skup, kojim je obilježeno šest mjeseci od početka protesta, je počeo kod Terazijske česme u Beogradu obraćanjem dramaturga Siniše Kovačevića, a protestna šetnja završena je ispred zgrade RTS-a.

Prisutnima se obratio i novinar Vukašin Obradović, a zatim i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i glumac Branislav Lečić.

"Mi na unaprijed pokradene izbore više nećemo izlaziti", poručio je gradonačelnik Šapca i jedan od lidera Saveza za Srbiju (SzS) Nebojša Zelenović, koji je rekao da će Aleksandar Vučić biti pobijeđen na prvim poštenim i slobodnim izborima.

Zelenović je, na protestu "1 od 5 miliona" u Beogradu, kojim je obilježeno šest mjeseci protesta protiv vlasti Aleksandra Vučića, rekao da se borba neće dobiti na mišiće, "već na kliker, pameću sposobnošču i upornošću".

On je poručio da se poslanici koji bojkotuju rad Skupštine neće vraćati u parlament, jer je Vučić ukinuo parlament kao i druge institucije.

Dramaturg Siniša Kovačević istakao je da nema drugog izbora neko da se pobijedi.

"Pobijedićemo jer nemamo drugu državu i Srbija nema nikog drugog sem nas", rekao je Kovačević.

Protest je počeo okupljanjem kod Terazijske česme u 18 sati, a protestna kolona išla je od Terazija preko ulica Kralja Milana, Resavske, zatim Bulevarom kralja Aleksandra preko Takovske do zgrade Radio-televizije Srbije.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније