Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

19. 06. 2019. 07:51 >> 07:51
1

ZAEV PORUČIO

Spremamo se za početak pregovora ove godine

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev izrazio je zadovoljstvo zaključkom Savjeta ministara i istakao da njegova zemlja nastavlja sa intenzivnim pripremama za formalni početak pregovora sa EU do kraja ove godine.

Kako je istakao, u zaključcima Savjeta minstara spoljnih poslova zemalja EU u Luksemburgu Sjeverna Makedonija je dobila snažno i nedvosmisleno priznjanje za dostignuća u protekloj godini, reforme koje sprovodi i potvrdu da će u oktobru dobiti datum za pregovore. 

"Zadovoljni smo današnjim zaključkom, ali će on imati potpun uspjeh u oktobru, kada će biti krunisan konačnom odlukom za početak pregovra i praktičnim početkom do kraja godine", napisao je Zaev na svom Fejsbuk profilu (facebook.com/zaevzoran).

Za Sjevernu Makdoniju je, kako je istakao, bilo ključno da ta odluka bude donesena ove godine, što zaključak Savjeta ministara spoljnih poslova u Luksemburgu potvrdjuje.

Vlada Sjeverne Makedonije je, prema njegovim riječima, dobila jasnu potvrdu reformi koje je spovela i za sve rezultatate ostvarene na unutrašnjem planu, ali i pohvale za dogovore sa Grčkom i Bugarskom.  

"To je za nas i građane jako značajno i ukazuje nam da zajednički napori nijesu bili uzalud. Isto tako, zaključcima Savjeta nam je određena tačna vremenska tačka u kojoj će biti donijeta i potvrđena odluka za početak pregovora za članstvo u EU, a to nije kasnije od oktobra ove godine", napisao je Zaev.

Kako je istakao, rezultat Sjeverne Makedonije je održiv i nezaustavljiv. 

"Produžavamo sa intenzivnim pripremama za formalni početak pregora do kraja ove godine", istakao je premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније