Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ Objavio: O.Z. ]

20. 06. 2019. 19:16 >> 19:16
2

HARADINAJ PORUČIO

"Moguće odgađanje samita u Parizu"

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da postoji mogućnost odgađanja samita u Parizu koji je zakazan za 1. jul, a na kom bi trebalo da se sastanu najviši predstavnici Kosova i Srbije sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom i njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

"Ako pripreme idu dobro, sigurno će se održati, ali, ako pripreme ne budu završene može se desiti da će se odgoditi", rekao je Haradinaj na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, na Kosovu postoji koordinacija između zvaničnika koji će otići u Pariz i, kako je rekao, on se sam brine o tome.

Haradinaj je objavio da je oslobodio dužnosti dosadašnjeg ministra inovacija i preduzetništva Kosova Besima Bećaja pošto je podnio ostavku na tu funkciju.

Podvukao je da je to dio sprovođenja odluke predsjednika Demokratske partije Kosova (DPK) da se sa svih zvaničnih položaja uklone svi članove stranke koji imaju optužnice da su umiješani u korupciju i nepotizam.

Bećaj je u predmetu "Pronto" zajedno sa još 11 drugih optužen da je izvršio krivično djelo "ugrožavanja ravnopravnog statusa državljana i stanovnika Kosova".

Haradinaj je rekao da dužnosti nije razriješio zamjenika ministra odbrane Kosova Agima Čekua jer još nije dobio pismo sa odlukama DPK da se smijene svi oni njeni kadrovi koji imaju optužnice.

Čeku je optužen za nesavjestan rad komisije za utvrđivanje statusa veterana bivše OVK, čiji je bio predsjednik.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније