Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

24. 06. 2019. 09:35   >>  09:39

NEVRIJEME U SRBIJI

Iz poplavljenih objekata spaseno 12 osoba

Pripadnici Sektora za vanredne situacije spasili su 12 osoba iz objekata koji su poplavljeni usljed obilnih padavina koje su u nedjelju popodne zahvatile Beograd, saopšteno je iz Mininistarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Načelnik Sektora Predrag Marić rekao je da najvećih problema bilo na teritoriji opštine Palilula, tačnije u naseljima Borča, Ovča, Krnjača i Kotež, prenosi Tanjug.

“U naselju Borča iz poplavljenih kuća spaseno je sedam osoba. Vatrogasci-spasioci su iz Ulice Drinske divizije evakuisali pet ljudi, a dvije starije osobe su spasene iz domaćinstva u Obrovačkoj ulici”, dodao je Marić.

On je rekao da je sinoć u Beogradu angažovano 90 vatrogasaca-spasilaca sa 23 vozila, a aktiviran je i tim za ispumpavanje vode sa pumpama velikom kapaciteta.

U djelovima Beogradu je za nešto manje od dva sata pala veća količina kiše nego za cijeli mjesec.

“U pojedinim djelovima Beograda palo je oko 60 litara kiše za samo sat i po”, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Na društvenim mrežama korisnici iz različitih djelova Beograda okačili su snimke poplavljenih ulica, oborenog drveća, a u pojedinim djelovima Novog Beograda je nestala struja.

Nevrijeme, praćeno jakom kišom pomiješanom sa sitnim gradom, grmljevinom i munjama, zadesilo je i djelove Pomoravskog okruga, a najviše Despotovac, gdje je voda ušla u podrume desetine kuća, kao i djelove Ćuprije i Jagodine.

Zbog nevremena koje je pogodilo Čačak, gradonačelnik Milun Todorović je na predlog Štaba za vanredne situacije proglasio vanrednu situaciju na teritoriji cijelog grada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније