Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ N1 ]

24. 06. 2019. 17:49 >> 21:21
2

APELACIONI SUD ODLUČIO

"Crvene beretke" oslobođene optužbi za pobunu

Srpski Apelacioni sud pravosnažno je oslobodio sedmoricu pripadnika nekadašnje Jedinice za specijalne operacije (JSO), poznate i kao "Crvene beretke", optuženih za pobunu 2001. Sud je tako potvrdio prvostepenu presudu Specijalnog suda, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

 

Presudom od 14. juna odbijena je kao neosnovana žalba tužioca za organizovani kriminal i potvrđena prvostepena presuda Specijalnog suda, navodi se u odluci.

Prema odluci Apelacionog suda, nasuprot žalbenim navodima, prvostepeni sud je pravilno postupio kada je okrivljene oslobodio od optužbe da su izvršili krivično djelo oružana pobuna s obzirom na to da izvedenim dokazima u toku ovog krivičnog postupka nije utvrđeno da su okrivljeni učinili ovo krivično djelo.

Do ovakvog zaključka prvostepeni sud je došao "pravilnom ocjenom izvedenih dokaza, cijenjenih kako pojedinačno, tako i u njihovoj međusobnoj povezanosti, te je u sklopu odbrane okrivljenih, dao za svoje činjenično-pravne zaključke dovoljne, jasne i argumentovane razloge, koje u svemu kao pravilne prihvata i Apelacioni sud, navodi se na sajtu Apelacionog suda.

Specijalni sud u Beogradu je u julu prošle godine sedmoricu pripadnika bivše JSO oslobodio optužbi da su 2001. izveli oružanu pobunu, a potom se Tužilaštvo za organizovani kriminal žalilo na presudu.

Optužbi su oslobođeni nekadašnji komandanti JSO Milorad Ulemek Legija i Zvezdan Jovanović, kao i pripadnici jedinice Mića Petraković, Dragoslav Krsmanović, Veselin Lečić, Dragiša Rodić i Vladimir Potić.

Tokom suđenja optuženi su tvrdili da je riječ o protestu, a ne o pobuni.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније