Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Objavio: I. P. ]

25. 06. 2019. 08:35   >>  08:35 8

POSLANICA SAOPŠTILA

U Hrvatskoj živi 30.000 Albanaca

Poslanica albanske manjine u hrvatskom Saboru, Ermina Lekaj-Perlaskaj, izjavila je da se pretpostavlja da u Hrvatskoj živi oko 30.000 Albanaca.

Ona je dodala da je tek oko 19.000 njih registrovano, dok su se ostali, zbog procedure za dobijanje državljanstva ili ekonomskih razloga, izjasnili kao Hrvati ili muslimani.

Prema njenim riječima, većina Albanaca koji žive u Hrvatskoj koncentrisana je u Zagrebu, ali ih je veliki broj i u priobalnim područjima.

Uglavnom se, kaže, bave zanatskim poslovima.

Ona je gostujući u emisiji "Suočavanje" na RTV Dukagjini rekla da je formirana grupa prijateljstva koja se, kako je rekla, zove "Kosovo-Hrvatska", te da je u Prištini predsjednik te grupe prijateljstva Avdulah Hoti, dok je u Hrvatskoj to Ivan Čelić, koji želi da pojača saradnju Zagreba i Prištine.

Ona kaže da u 17 škola u Hrvatskoj postoji dodatna nastava na albanskom jeziku, ali je dodala i da im nedostaju nastavnici.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније